CSR_ouro para empresa da Moravia

16.03.2018

Zlaté CSR moravské firmy

 

CSR (Corporate Social Responsibility), nebo-li česky Společenská odpovědnost organizace, je velmi aktuálním a diskutovaným tématem posledních let.

I když jsme středně velká moravská společnost Avex Steel Products s.r.o. z Otrokovic, uvědomujeme si svůj závazek vznikající naším podnikáním a plně přebíráme odpovědnost za své fungování jednak vůči životnímu prostředí, tak i společnosti. Ve všech oblastech činností jednáme dlouhodobě maximálně transparentně a zvyšujeme svůj kredit v oblasti charakteru, důvěryhodnosti i profitability firmy.

Díky dlouhodobé neutuchající práci a férovému jednání se nyní můžeme pyšnit již 2 zlatými CSR medailemi (2017, 2018) a řadíme se tak mezi světovou elitu firem.

Patříme mezi TOP 5% hodnocených firem světa svého oboru a jsme na to hrdí.  Nesoustředíme se pouze na výrobu a prodej, záleží nám na tom, jak působíme na okolní společnost, životní i pracovní prostředí. I přes všechna ocenění, kterých si moc vážíme, určitě na vavřínech usínat nehodláme.  Neustálé zlepšování je náš cíl.

Například ke snížení prašnosti ve výrobních halách využíváme jako sekundární odlučovač odpadní vody a taková řešení nám poté přináší nejen zdravější pracovní prostředí a tím i zaměstnance, ale také méně znatelnou ekologickou stopu pro společnost. A protože nemusí mít každý takové štěstí jako my, zaměřujeme svou snahu i na projekty charitativní povahy.

Ano, jsme strojaři a ocel máme pod kůží, ale srdce na tom pravém místě,“ dodává majitel společnosti Jiří Gistr.

CSR 2018_Zlato pro Avex Steel Products

Hodnotící firmou je francouzská společnost ECOVADIS, která provozuje první platformu pro poskytování hodnocení globálních dodavatelských řetezců. Má tým 400 profesionálů , složených ze 40ti národností a kombinuje jejich odborné znalosti v oblasti CSR a pokročilých technologií. Dokáže doručit komplexní CSR hodnocení , které pomáhá k provedení zásadních změn v dodavatelských řetezcích na celém světě, jako jsou : Nestlé, Johnson&Johnson, Selesforce, Coca-cola Enterprices, Nokia, L´Oreal, Bayer, Subway, ING Bank, Air France – KLM, BASF a další. Více než 35 000 společností využívá systém Ecovadis ke snižování rizik, pro inovace a pro podporu transparentnosti a důvěry mezi obchodními partnery.  Hodnocení organizace probíhá v rámci zásad:

  • 9 principů inciativy GLOBAL COMPACT vytvořené a započaté Kofi Annanem (OSN)
  • Zelené knihy EU
  • požadavků GRI (Global Reporting Intiative)

Základní pilíře pro hodnocení:

  • ekonomika
  • ekologie
  • sociální zodpovědnost

Contato de mídia

Hana Nováčková Executive Assistant +420 608 600 312 hana.novackova@avexproducts.com
Product comparison